Ill.Politibil

Nedgang i Telemark

Det er ikke bare i Oslo politiet kan slå seg på brystet med nedgang i antallet villainnbrudd. Telemark er et av distriktene hvor vinningskriminaliteten mot privathus har gått ned.

Publisert

Telemarksavisa skriver at antallet villatyverier i Telemark har gått ned i årets tre første måneder. Dette er første gang på mange år. Prosjektet Grenseløs, som omfatter Telemark og tre andre politidistrikter, får en del av æren.

– Dette har vært så vellykket at det ikke lenger er et prosjekt, men et varig samarbeid, sier konstituert politimester Rita Kilvær til Telemarksavisa.

Hun synes ifølge avisa at det er oppmuntrende at de ser så gode resultater av ressursene de legger ned.

Aftenposten skriver at 320 personer, fra 18 ulike land, er pågrepet av Grenseløs på halvannet år. Halvparten av dem er dømt. De godt organiserte bandene som herjer i landet, blir imidlertid sjelden dømt for organisert kriminalitet.

– Systematisk rundstjeler de norske hjem, leverer tyvegodset til et mottaksapparat som igjen gir varene til celler som står for transport til Litauen og andre land for videresalg. Er ikke dette organisert kriminalitet, så vet ikke jeg, sier leder Kjell Johan Abrahamsen i Grenseløs til Aftenposten.

Les mer om suksessen i Telemarksavisa.

"
Powered by Labrador CMS