IMG_1412.JPG

Tidenes sikkerhetskonferanse

Deltakere på Sikkerhetskonferansen 2011 omtaler den som tidenes arrangement i regi av Norsk Sikkerhetsforening. President Randmod Omarhaug er overveldet av all rosen.

Publisert

Sven-Eirik Utsi og Randmod Omarhaug. (Foto: Even Rise)

Norsk Sikkerhetsforening har aldri hatt større deltakelse på Sikkerhetskonferansen enn i år. Det har heller aldri tidligere vært like mye diskusjon om konferansens innhold i forkant. Mange reagerte nemlig kritisk da rans- og drapsdømte Sven-Eirik Utsi var hyret inn for å dele sine erfaringer og tanker med landets sikkerhetsbransje.

– Både i etterkant, og under selve konferansen, var tilbakemeldingene entydig positive. Dette bekrefter at valget om å bruke Sven-Eirik Utsi var riktig, selv om det var kontroversielt. Norsk Sikkerhetsforening drives av ildsjeler på dugnad, og alle de positive tilbakemeldingene vi har fått bekrefter at jobben vi gjør for sikkerhetsbransjen blir satt pris på. Det er godt å ha med seg i slik ros videre i frivillighetsarbeidet, sier president Randmod Omarhaug.

Som Aktuell Sikkerhet har skrevet tidligere, avslørte Utsi på Sikkerhetskonferansen for første gang at han i sin tid planla anslag mot Norges Bank. Han erkjente også for første gang å ha byttet penger mot informasjon fra en ansatt i en av bankene han er dømt for å ha ranet.

I etterkant av tidligere NRK-profil Frode Stangs scene-intervju med Utsi, ble det åpnet for debatt med utgangspunkt i hans budskap rundt oppvekst, soningsforhold og muligheter etter endt soning. Politikerne Per Sandberg, Rune Gerhardsen og Anders Werp utgjorde panelet sammen med Erling Børstad fra Politidirektoratet.

Flere konferansedeltakere uttrykte etterpå forundring over hvor mye fokus som ble viet til kriminalpolitikken, i stedet for at Sven-Eirik Utsi fikk fortelle om sine erfaringer med vakt- og sikkerhetsbransjen. Med åpning for spørsmål fra salen, kunne dette enkelt latt seg løse.

– I ettertid har jeg ingen problemer med å forstå dem som mener det, sier Omarhaug.

Norsk Sikkerhetsforening er inne i en tid der økonomien er på stell, og hvor ambisjonsnivået for nye aktiviteter er høyt. Årets satsning med Sven-Eirik Utsi er det første i sitt slag, og medlemmene har stor forståelse for at veien nødvendigvis må bli til mens den blir gått. Derfor kom det frem under årets konferanse at det allerede er store forventninger og spenning knyttet til innholdet på neste års sikkerhetskonferanse.

En av flere aktiviteter som Norsk Sikkerhetsforening forbereder om dagen, er messeturen til IFSEC i Birmingham i mai.

(Foto: Even Rise)

– Påmeldingsfristen nærmer seg. Det ligger informasjon om turen på sikkerhetsforeningens hjemmesider, sier visepresident Øyvind Halnes (bildet).

Les mer i neste papirutgave av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS