regmerke.jpg

Tvilsom avtale om fornyelse av varemerker

Bergen Næringsråd advarer mot Varemerkeorganisasjonen AS

Publisert

Et firma som utgir seg for å være norsk, kontakter nå norske varemerkeeiere med en tvilsom avtale om fornyelse av varemerker. Mange norske varemerkeeiere mottar i disse dager fornyelsesvarsel for sine varemerker fra "Varemerkeorganisasjonen AS". Brevet er utformet og skrevet slik at det ser ut til å komme fra et norsk aksjeselskap.

Varemerkeorganisasjonen er ikke registrert i Foretaksregisteret. Bedriften er hjemmehørende i Belize i Sentral-Amerika. ACAPO AS i Bergen har tatt kontakt med selskapet for å få opplyst organisasjonsnummer; men dette ville de ikke oppgi. Dette anses som besynderlig, all den tid de bruker benevnelsen "AS", noe som skulle tilsi at de har et norsk organisasjonsnummer. Prisen som kreves for å fornye varemerket i 10 år er kr. 11.350,- for 3 klasser og kr. 3.700,- pr klasse utover det. En klasse tilsvarer i hovedsak en bransjekategori.

Brevet er profesjonelt formulert, men bakgrunnen er høyst uklar

Avtalen er tilsynelatende undergitt svensk rett. Det fremgår ikke om den oppgitte prisen for å fornye et varemerke også inkluderer den offentlige avgiften knyttet til fornyelse. Varemerkeorganisasjonen AS forbeholder seg retten til å kansellere en varemerkeregistrering dersom det ikke betales innen fristen. De overnevnte forholdene tilsier at man bør være tilbakeholden med å velge Varemerkeorganisasjonen AS som leverandør av tjenester knyttet til fornyelse av varemerker.

Kilde: Bergen Næringsråd, www.bergen-chamber.no

"
Powered by Labrador CMS