Bør ha to politihelikoptre

Finn Abrahamsen krever ifølge Dagsavisen at politiet får penger til å bedre helikopterberedskapen. Han mener det er åpenbart at Oslo-politiet ikke har fått nok penger til å sikre forsvarlig beredskap.

Publisert

– Så lenge politihelikopteret står mer på bakken enn det er i lufta, er det helt åpenbart at Oslo politidistrikt ikke har fått nok penger til å sikre forsvarlig beredskap, sier Abrahamsen til Dagsavisen.

NRK har gjengitt deler av intervjuet i Dagsavisen med den profilerte-politipensjonisten, som nå blant annet arbeider med privatetterforskning og rådgivning.

– Politihelikopteret var ikke i luften under angrepet på Utøya. Det skyldes begrensede bevilgninger. Politiet har over mange år hatt altfor lite penger, sier Abrahamsen.

Først 2,5 timer etter at terrorangrepet mot Regjeringskvartalet var i gang, kom politihelikopteret i lufta. Da var mannskapet tilbakekalt fra ferie.

Abrahamsen mener ifølge NRK at politiet bør ha minst to helikoptre tilgjengelig til enhver tid. Han er også av den oppfatning at politiet trenger kraftigere maskiner som har kapasitet til å løfte beredskapstroppen med utstyret de nødvendigvis må ha med seg.

– To helikoptre er et absolutt minimum. Basen bør være i lokalisert i Oslo sammen med beredskapstroppen og hundepatrulje, sier Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til Dagsavisen.

Les mer om ressurssituasjonen for politiets helikoptertjeneste hos NRK eller i dagens papirutgave av Dagsavisen.

"
Powered by Labrador CMS