P1000429.JPG
P1000429.JPG

Frykter konkurser

Skademeldingene etter terrorangrepet i Oslo har begynt å tikke in hos forsikringsselskapene. Oslo Handelsstandforening frykter at egenandeler og tapt fortjeneste kan ende med konkurs for enkelte butikker og serveringssteder.

Publisert

Utgiftene i forbindelse med bombingen i Oslo kan bli så store for enkelte forretningsdrivende at Oslo Handelsstands Forening frykter konkurser. (Foto: Even Rise)

Oslo Handelsstand Forening (OHF) antyder at cirka 1000 butikker og serveringssteder er berørt av bombeeksplosjonen i Oslo. Dette er langt over halvparten av virksomhetene som er representert i foreningen.

Informasjonsdirektør Jack Frostad i IF sier til Aftenposten at forsikringsselskapet allerede har mottatt meldinger om 40 til 45 bygningsskader. Dette regner han med at vil utgjøre utbetalinger på totalt ti millioner kroner.

– Det er mange glasskader. Egenandelen på bygningsskader varierer fra cirka 4000 kroner til 150 000 kroner for de større aktørene, sier Frostad til Aftenposten.

– Flere butikker har måttet holde stengt i flere dager, og mange har hatt utgifter til ekstrajobbing, sier administrerende direktør Gunar Larssen i Oslo Handelsstands Forening til Aftenposten.

Han frykter at flere kan gå konkurs på grunn av utgiftene og avbruddene.

I reportasjen i Aftenposten kan du også lese om at Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) har utarbeidet et anslag som er langt snillere enn hva OHF estimerer.

"
Powered by Labrador CMS