Kong Harald JPG.JPG
Kong Harald JPG.JPG

Kong Harald takker de frivillige

Under den nasjonale minneseremonien i Oslo Spektrum søndag ettermiddag, takket Kong Harald alle som på eget initiativ trådte til med hjelp etter terrorangrepet 22. juli. Mange av disse var vektere.

Publisert

Mange vektere har grunn til å ta til seg Kong Haralds takk fra søndagens minneseremoni. (Arkivfoto: Even Rise)

Et fullsatt Oslo Spektrum mintes søndag ettermiddag ofrene etter bombeangrepet mot Regjeringskvartalet og massedrapet på Utøya. Angrepet på landets demokrati vekket avsky i hele verden. Foruten den norske kongefamiliens deltakelse, var også det svenske og danske kongehuset representert. Den islandske og finske presidenten var på plass, og samtlige nordiske statsministere var også i Oslo for å vise sin omsorg.

Minneseremonien startet med Kong Haralds tale:

– Jeg vil takke alle hjelpere innenfor politiet, brannvesenet, helsevesenet, kirken og de religiøse miljøene. Forsvaret, Sivilforsaret, frivillige organisasjoner og alle dere som på egenhånd trådte til og bare måtte hjelpe, sa han.

Som Aktuell Sikkerhet har skrevet tidligere, var det en rekke vektere som - nettopp på eget initiativ – løp til Regjeringskvartalet fra sine poster rundt i Oslo sentrum. Mange av disse bidro med avgjørende førstehjelp i akuttfasen, bare minutter etter at bomben gikk av.

– Alle sammen har vist oss hva omsorg og mot betyr i praksis når det gjelder som mest. Mange reddet andres liv, noen med fare for sitt eget, sa Kong Harald.

Powered by Labrador CMS