savnet funnet 013.jpg
savnet funnet 013.jpg

Terrorangrepet påvirker ikke katastrofeøvelse

3000 mennesker involveres under katastrofeøvelsen SkagEx11 arrangeres i september. – Jeg tror ikke forståelsen for å gjennomføre er blitt mindre etter 22. juli, sier seniorrådgiver Tor Honningsvåg ved DSB.

Publisert

Samtlige redningsetater skal være med tidenes største øvelse. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det er ABC Nyheter som skriver dette. Det er diskutert hvorvidt den gedigne katastrofeøvelsen burde endres med tanke på tidspunkt etter terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og Utøya, men Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Justisdepartementet er enige om å gjennomføre som planlagt.

Hensikten med SkagEx11, er ifølge ABC Nyheter, å trene på samarbeid og samhandling mellom alle aktørene som skal bidra i redningsarbeid langs kysten i Skagerak mellom Strømstad og Sandefjord. Øvelsen finer sted i perioden 6. til 8. september.

SkagEx11 er et ledd i DSBs årlige katastrofeøvelsesprogram, men skiller seg ut som en såkalt fullskalaøvelse. Den blir ifølge ABC Nyheter den største øvelsen i sitt slag i Norge. Først i slutten av 2012 forventes det at evalueringsrapporten vil være ferdig.

Les mer om hva øvelsen skal inneholde og hvem som involveres i den på ABC Nyheter.

"
Powered by Labrador CMS