P1000484.JPG
P1000484.JPG

Viktig ressurs

DSB slår fast at brannvesenet var en svært viktig ressurs under terroren mot Utøya og Regjeringskvartalet. Ti distrikter deltok i redningsarbeidet.

Publisert

Brannvesen fra ti distrikter var i aksjon etter terrorangrepene. (Foto: Even Rise)

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) roser samarbeidet mellom brannvesenet fra de forskjellige distriktene under terrorangrepet 22. juli. De oppsummerer også at samarbeidet mellom brannvesenet og de øvrige nødetatene var godt.

– I alt 271 brannmannskaper deltok i hjelpe- og redningsarbeidet de nærmeste timene og dagene etter terroren, ifølge NTB.

– Enkelte brannvesen har rapportert om problemer med å fylle vaktlistene de nærmeste dagene etter tragedien. Innsatsen på Utøya var en stor belastning for mannskapene, og det har vært – og er – behov for psykososial oppfølging av alle involverte, skriver NTB.

Sivilforsvaret deltok med til sammen 200 frivillige og ansatte i hjelpearbeidet. De bisto blant annet med mottaket på Sundvolden Hotell, vakthold, håndtering av de drepte og infrastruktur for det senere arbeidet, opplyses det fra DSB i et brev som er sendt Justisdepartementet.

Powered by Labrador CMS