IMG_2875.JPG
IMG_2875.JPG

Bare Rigmor har hatt sikkerhetsøvelse

Aftenposten avslører i dag at statsråd Rigmor Aasruds departement er det eneste som har gjennomført lovpålagt sikkerhetsøvelse de ti siste årene – men bare én gang.

Publisert

Vaktene i Regjeringskvartalet var mange timer uten beredskapsplaner etter terrorangrepet. Her hilser daværende justisminister Knut Storberget på to av dem få dager senere. Aftenposten skriver i dag at kun ett departement har avholdt lovpålagte øvelser. (Arkivfoto: Even Rise)

Fornyings- og administrasjonsdepartementet er alene blant departementene om å ha gjennomført sikkerhetsøvelse. Det skal også være unnlatt å rapportere om sikkerhetsbrudd slik sikkerhetslovgivningen krever.

Aftenposten påstår også at det bare er to statsråder som har meldt fra om sikkerhetstruende hendelser de siste tre årene.

‑ Dette på tross av at det har vært hundrevis av slike hendelser, hevder Aftenposten.

En ledende embetsmann sier til avisen at sikkerheten ikke er ivaretatt i Regjeringskvartalet og departementene – objekter som har vært ansett å være landets fremste terrormål de siste årene.

Les mer om de manglende øvelsene og kommentarer rundt dette i Aftenposten.

Det er tidligere kommet frem at sikkerhetsvaktene i Regjeringskvartalet var uten beredskapsplaner i flere timer etter eksplosjonen 22. juli fordi planene angivelig lå innelåst på sjefens kontor.

"
Powered by Labrador CMS