NOSIF.jpg

Utsi til Sikkerhetskonferansen

Påmeldingene strømmer inn til årets sikkerhetskonferanse og sikkerhetsmesse i regi av Norsk Sikkerhetsforening, men det er fortsatt ledige plasser. En av bidragsyterne i år er Sven-Eirik Utsi, som blant annet vil fortelle hvordan han opererte som ransmann.

Publisert

President Randmod Omarhaug gleder seg til å by på et fyldig program under Sikkerhetskonferansen.

Meld deg på sikkerhetskonferansen her.

Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) har dratt programmet litt lenger enn vanlig når Sikkerhetskonferansen 2011 starter 5. april. Da vil nemlig Frode Stang, kjent fra NRK, gjennomføre et dybdeintervju av tidligere drapsmann og raner Sven-Eirik Utsi.

– Vi har valgt å sette Sven-Eirik Utsi på scenen i håp om å få et godt innblikk i hvordan personer i det miljøet han kommer fra tenker, forbereder seg og opererer. Sentrale spørsmål vi håper å få svar på, er: Hvordan kan folk ende opp som ransmenn og kriminelle? Hvordan fungerer samfunnets systemer på slike personer? Hva skjer i fengslene våre? Hvordan kan vi bli bedre til å forebygge ved å kjenne til hvordan ”fienden” tenker?, opplyser Nosif.

– Vi ønsker på alle måter å gi tydelige signaler om at vi vil gi folk en sjanse. Han har en vanskelig og stor oppgave foran seg med målsetningen om å bli en lovlydig borger. Hvis samfunnet vårt skal bli bedre på å forebygge kriminelle handlinger, må vi forstå hvordan de kriminelle tenker og handler, legger de til.

Henrik Syse er også en kjent person som skal bidra med faglig påfyll under konferansen. Han har mennesker og enkeltvirksomheters moral og sikkerhet som vinkling på sitt foredrag.

– Han er en fantastisk foredragsholder med mye kunnskap og stort engasjement i hvordan samfunnet fungerer.

Administrerende direktør Tore Orderløkken skal gi konferansedeltakerne bilder av hvor blåøyde næringslivet kan være.

I tillegg til at det foreløpig jobbes med å få Kripos til å bidra, er det også flere andre aktører som entrer scenen på Pearl of Scandinavia under Sikkerhetskonferansen. Tema fra disse blir blant annet sårbarhet i næringslivet, både med tanke på sikkerhet og menneskene som arbeider der.

På nettsidene til Norsk Sikkerhetsforening kan du se invitasjonen, og lese mer om konferansen og messen som arrangeres fra 5. til 7. april. De som ikke ønsker å bli med til Danmark, kan delta frem til avreise fra Oslo den første dagen.

"
Powered by Labrador CMS