Per Sandberg1.jpg

En parodi

Per Sandberg (FrP) er ikke overrasket over at politiet, gjennom det såkalte prioriteringsdirektivet, legger bort stadig flere anmeldelser uten i det hele tatt å etterforske dem.

Publisert

I enkelte politidistrikter må det en viss størrelse til på forbrytelsene før politiet åpner etterforskning. (Arkivfoto: Even Rise)

Det er i dagens VG Nett at Per Sandberg, leder i justiskomiteen, kommenterer torsdagens VG-avsløring av prioriteringsdirektivet.

Direktivet lister ifølge avisen opp en rekke lovbrudd som etterforskere og politijurister kan legge bort umiddelbart. Dette gjelder, ifølge avisen, blant annet underslag av inntil 100 000 kroner, bensinstikk og en rekke andre lovbrudd.

– Rett og slett fordi politiet ikke har tid til å jobbe med dem, skriver VG.

Her kan du lese prioriteringsdirektivet som VG Nett presenterte i går.

Torsdag fokuserte de på bergenspolitiet og praksisen de lever opp til.

– Vi henlegger stadig flere saker av kapasitetshensyn. Deler av årsaken til dette er at vi ikke har ressurser til å etterforske alle sakene som kommer inn, sier politioverbetjent Morten Ørn til VG.

– Dette kommer ikke som noen overraskelse på meg. Jeg har jobbet opp mot politidistriktene i lengre tid, og Hordaland er det tredje politidistriktet som blir offer for dette her, sier Sandberg til VG Nett.

– Politiet har fått mange nye oppgaver de siste årene, men ressursene har ikke fulgt etter. Dette blir en parodi fordi det bildet som tegnes av justisministeren, departementet og direktoratet er noe ganske annet enn det jeg hører når jeg er ute, sier Sandberg videre.

Han håper ifølge VG Nett at flere politidistrikter tar bladet fra munnen for å gi justisminister Knut Storberget (Ap) et mer realistisk virkelighetsbilde.

– Jeg er imidlertid enig med Storberget i at det kan gjøres grep med strukturen i politiet for å få flere ressurser, sier Per Sandberg til VG Nett.

Her kan du lese hva Per Sandberg, André Oktay Dahl (Høyres justispolitiske talsmann) og Akhtar Chaudhry (SVs justispolitiske talsmann) kommenterer til VG Nett.

"
Powered by Labrador CMS