Erland-Løkken-NSR-2

Feilansettelser er kostbart

Utgiftene ved å ansette feil folk beløper seg ofte til mange hundre tusen kroner, kanskje til og med millionbeløp. En brukerveiledning i bakgrunnssjekk av potensielle medarbeidere skal gjøre det lettere å unngå fella.

Publisert

Direktør Erland Løkken og NSR har, sammen med Meditor Search utarbeidet brukerveiledning i bakgrunnssjekk. (Arkivfoto)

Ifølge Aftenposten erkjenner to av tre ledere at de har gjort feilansettelser. Dette kommer fram i en landsdekkende undersøkelse gjort av bemanningsbyrået Proffice.

– I tillegg sier så mange som syv av ti ledere at de har ansatte de ville ha sagt opp hvis det ikke var i strid med lovverket, skriver Aftenposten.

Årsaken til at arbeidsgivere ender opp med ansatte de ikke er tjent med å ha, kan ofte være at det er gjort for dårlig research i forkant av ansettelsene.

Dette har Næringslivets Sikkerhetsråd forsøkt å gjøre noe med. I samarbeid med Meditor Search har de laget en brukerveiledning i bakgrunnssjekk.

– Mange tror rekrutteringsselskapene foretar bakgrunnssjekk av kandidatene, men dette er ikke noe de alltid gjør automatisk, hevder NSR på Facebook.

Det påstås også at bare 15 prosent foretar en ektehetstest av vitnemål og sertifikater.

Direktør Erland Løkken i Næringslivets Sikkerhetsråd har tidligere snakket varmt om en ny database med vitnemål som skal gjøre det lettere å avsløre juksemakere.

– Det kan bli det viktigste våpenet i kampen mot CV-jukserne, har han uttalt.

Les den omfattende brukerveiledningen hos NSR.

Ler mer om feilansettelser i Aftenposten.

"
Powered by Labrador CMS