Tronsdal.jpg

Securinet nedbemanner

25 ansatte kan bli sagt opp når Securinet flytter sine driftsrelaterte tjenester fra Lillehammer til Göteborg. Omorganiseringen og nedbemanningen er ifølge daglig leder Øyvind Trønsdal økonomisk motivert.

Publisert

Øyvind Trønsdal har forståelse for at ansatte opplever flyttingen fra Lillehammer som vanskelig. (Foto: Securinet)

– Slik det er nå, taper virksomheten penger. Da må vi se på mulighetene vi har innenfor konsernstrukturen vår. Å slå sammen to enheter som driver like aktiviteter, gir betydelig gevinst, sier Trønsdal til avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

Securinet har i overkant av 40 ansatte i Norge. Disse er fordelt på et driftssenter i Lillehammer, et salgs- og markedskontor i Oslo og et regionkontor i Tromsø. Multicom Security AB i Sverige inngår også i konsernet. De har kontorer i Stockholm, Göteborg, Lund, Örebro og Sundsvall.

– Det er ønskelig å overføre alle driftsrelaterte tjenester fra Lillehammer til driftssenteret i Göteborg. Der vil vi styrke og bygge ut et felles og større teknologisk sterkt kompetansemiljø. Dette vil øke konkurransekraften. Samtidig sikres både norske og svenske kunder enda bedre og tryggere døgnkontinuerlige tjenester, og produkter til lavest mulige priser, sier konsernsjef Anders Leideman i Muliticom Security Group.

Avviklingen i Lillehammer og overføringen til Göteborg vil skje gradvis i løpet av siste halvår. Hovedkontoret flyttes til Oslo hvor salgs- og markedsavdelingen blir styrket. Serverparken i Lillehammer vil forbli plassert der.

Ifølge en pressemelding fra Securinet er det dialog med noen av de ansatte i Lillehammer om mulig videreføring av ansettelsesforholdet enten i Oslo eller Göteborg. Mellom 20 og 25 ansatte vil bli sagt opp som en følge av integrasjonen med Multicom Security.

– Dette er både tris og leit, sier Ole Magne Bakken til Gudbrandsdølen Dagningen.

Han er tillitsvalgt for de EL- og IT-organiserte ved Lillehammer-avdelingen.

– Mange dyktige medarbeidere som har vært med på å forme selskapet til det det er i dag, står om kort tid uten arbeid. Dette til tross for gode økonomiske resultater gjennom flere år. Vi tillitsvalgte har ikke fått særlig mulighet til å framforhandle løsninger for avdelingen i Lillehammer. Det har også vært lite informasjon på forhånd som kunne satt oss i en forhandlingsposisjon. Det virket som det meste var avgjort da vi fikk vite om nedleggelsen, sier han til GD.

GD skriver at søsterselskapet Multicom Security i Göteborg drifter mellom tre og fire ganger kundemassen som er i Lillehammer.

– Etter en overgangsperiode kan vi drifte hele massen fra ett sted uten å øke bemanningen. Omorganiseringen bidrar til mer effektiv drift. Vi har stor forståelse for at de oppsagte opplever dette som vanskelig. Samtidig er det av hensyn til vår fremtidige konkurranseposisjon helt nødvendig å gjennomføre denne omorganisasjonen, sier Øyvind Trøsdal til GD.

Powered by Labrador CMS