50 000 overvåkingstimer etter terroren

Både statsministeren og politimesteren i Oslo har tro på videoovervåking for å forebygge og oppklare overfallsvoldtekter. Etterforskerne av sommerens terrorangrep gjennomgår nå 50 000 timer med videopptak.

Publisert

Det er VG som i dag skriver om den gigantiske mengden videomateriale som ligger i etterforskningsmaterialet etter bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet og skytedramaet på Utøya.

– Vi har kommet i land med innsamlingsfasen, og vi har fått inn 50 000 timer med videoopptak, sier etterforskningsleder John Roger Lund ved politiets 22/7-enhet.

Politiets prioritering av å gjennomgå overvåkingsbilder i forbindelse med terroretterforskningen, underbygger hvor viktig slikt materiale kan være.

Politimester Anstein Gjengedal har signalisert at flere overvåkingskameraer i Oslo sentrum nå vil bli satt i drift igjen etter å ha vært koblet ut i flere år.

Politiet har nå gått ut med flere nye detaljopplysninger fra terrordagen. Blant annet var det ifølge VG 180 personer som ble fysisk skadet i Regjeringskvartalet. Det er avhørt 470 personer som var på Utøya. 30 av dem har vært gjennom dommeravhør.

Les mer i VG.

"
Powered by Labrador CMS