Minibank
Minibank

Bankkortbande pågrepet

Fire rumenere er pågrepet etter å ha lurt minibankkunder til å tro at kortet deres er ”inndratt” av automaten. Les mer om den enkle metoden de brukte for å skaffe seg store kontantbeløp.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Ved hjelp av en libanesisk slynge, en slags klemme montert i minibankautomaten, ble kundenes bankkort sittende fast uten å komme ut igjen. Samtidig som kunden tastet koden sin, har rumenerne filmet hvilke siffer som ble brukt. Det er Romerikes Blad som skriver dette.

Da kunden forlot stedet fjernet rumenerne den såkalte slyngen, fikk tilgang til kortet og kunne deretter bruke dette i kombinasjon med koden som kunden hadde tastet. Dermed klarte de å tilegne seg penger.

– Vi fulgte med på en del personer som vi så hadde en fremgangsmåte som minnet om en aller annen form for skimming. Etter at vi hadde sett dem utøve diverse forhold, kunne vi til slutt pågripe dem, sier politiadvokat Morten Reppen ved etterretning- og vinningsavsnittet i Oslo politidistrikt til Romerikes Blad.

Politiet mener rumenerne er mobile vinningskriminelle som turnerer rundt på Østlandet. De jobber nå med å samle informasjon fra flere lignende forhold.

– Det er et utfordrende arbeid fordi ikke alle kobler slike ”slukemeldinger” med skimming. Men vi samler nå inn saker fra forskjellige banker, sier Reppen til Romerikes Blad, og legger til:

– Sørg for å skjule koden din. Uansett hvor du er, så hold en hånd over mens du taster koden. Du vet aldri hvor de er eller om de har satt opp et mikrokamera, eller om de følger deg med telelinse.

Les mer i Romerikes Blad.

"
Powered by Labrador CMS