IMG_2430.JPG
IMG_2430.JPG

Avslørt av bakgrunnssjekk

En student er anmeldt av NTNU for å ha fabrikkert en bekreftelse og karakterutskrift. Saken ble avslørt av bakgrunnssjekk da vedkommende hadde søkt en kommunal stilling.

Publisert

Robert Leite i Meditor Search finner avvik i hvert fjerde oppdrag de har med å sjekke jobbsøkeres bakgrunn. Han har vært delaktig i veiledningen NSR har gitt ut om temaet. (Arkivfoto: Even Rise)

Dette skriver Aftenposten etter at Universitetsavisa først omtalte saken, som senere ble omtalt i Adressa.no.

De forfalskede papirene skulle vise den tidligere NTNU-studentens resultater og innsats ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap. Saken er et godt eksempel på hvor viktig det er med bakgrunnssjekk av jobbsøkere, noe Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har hatt særlig stor fokus på gjennom flere år.

Forfalskningen ble avslørt fordi kommuneansatte der vedkommende søkte på stilling, stusset over at instituttnavnet var skrevet feil. De ba derfor NTNU om en bekreftelse på at dokumentene var ekte.

Dokumentet skulle vise at vedkommende angivelig hadde oppnådd bachelorgrad.

– Vi anmelder alltid slike saker, og har her et godt grunnlag for å si at det dreier seg om falskneri, sier juridisk seniorrådgiver Anne Marie Snekvik til Universitetsavisa.

De tilfellene av forfalskning av karakterutskrifter og annen dokumentasjon som NTNU oppdager, skjer som oftest i forbindelse med at potensielle arbeidsgivere ber om å få bekreftet dokumenter.

Her kan du lese Næringslivets Sikkerhetsråds veiledning for bakgrunnssjekk.

Les hva Aftenposten skriver om den tidligere studentens bruk av falske dokumenter.

"
Powered by Labrador CMS