Benekter salg av kursbevis

Global Bodyguard Academy tilbakeviser påstandene om at de skal ha solgt kursbevis til personer som ikke har gjennomgått nødvendig opplæring. De opplyser at avisen som kom med påstandene nå er klaget inn for Pressens Faglige Utvalg.

Publisert

Fredag skrev Dagens Næringsliv om Global Bodyguard Academy (BDA) som ifølge deres kilder skal ha utstedt kursbevis uten at mottakeren har deltatt på kurs. De hevdet også at GBA har benyttet ordensvaktinstruktører uten godkjenning.

– Det er – og har ikke vært – mulig å få kursbevis fra GBA uten å ha deltatt på kurs og bestått avsluttende eksamen/kunnskapsprøve, skriver GBA på sine nettsider.

– Videre har samtlige instruktører på ordensvaktkursene nødvendige godkjenninger fra politiet, og ingen har på noe tidspunkt fått inndratt politigodkjenningen, hevdes det videre.

GBA har på sine hjemmesider gitt inntrykk av at de er medlemmer i NHO Service. Dette ble fjernet etter at NHO Service ba dem om det fredag. NHO Service opplyser at GBA har vært medlemm hos dem tidligere, og at bedriften har foklart at de hadde glemt å fjerne NHO-linken på hjemmesidene.

– Vi viser til oppslaget i Dagens Næringsliv om GBA der det fremgår at de på sine nettsider opplyser at selskapet er medlem av NHO Service. Da de ikke er det, ønsker vi ikke å bli assosisert med deres firma, og vi har derfor bedt dem fjerne linken til NHOs nettside, skriver NHO Service på sine hjemmesider.

– DN-artikkelen fremstår som svært tendensiøs. Vi har tilskrevet avisen og bedt om retting, samt innklaget avisen for PFU, skriver GBA på sine nettsider.

"
Powered by Labrador CMS