Mæland.jpg
Mæland.jpg

Et viktig supplement

Politidirektør Øystein Mæland mener vekternes innsats under terrorangrepet bidro til at politiet kom seg gjennom akuttfasen på en god måte.

Publisert

Politidirektør Øystein Mæland roser vekterne. (Foto: Even Rise)

I Aktuell Sikkerhet som kommer til abonnentene om få dager, takker Øystein Mæland blant annet en av vekterne som bidro med avgjørende førstehjelp i minuttene etter bombeattentatet mot Regjeringskvartalet.

– Jeg vil uttrykke en stor honnør til alle som la ned stor innsats da tragedien rammet, sier politidirektøren.

I det samme bladet poengterer Runar Karlsen at samfunnet ikke ville klart seg uten vekterne 22. juli og i de påfølgende ukene. Som fagsjef i NHO Service ber han innstendig om at sikkerhetsbransjen nå blir tatt med i samfunnets beredskapsplanlegging.

– Minst en representant fra bransjen må involveres når den nasjonale beredskapen planlegges. Vekterne må også bli en aktiv del av de praktiske beredskapsøvelsene, sier han i intervjuet.

Du kan også blant annet lese om sikkerhetsvakter i Regjeringskvartalet som ikke ble overrasket over terrorangrep på norsk jord, men som aldri hadde tenkt på at de kunne bli skadet eller drept selv.

I tillegg til 18 sider med eksklusive saker om terrorangrepet og sikkerhetsbransjens rolle i tragedien, inneholder bladet en rekke andre reportasjer – blant annet om bakgrunns-sjekkeren som ble drapstruet av jobbsøkeren han avslørte for juks.

Her kan du bestille abonnement på Aktuell Sikkerhet.

Tips Aktuell Sikkerhet.

Få tilsendt vårt ukentlige nyhetsbrev.

"
Powered by Labrador CMS