Lommetyver
Lommetyver

Halverte lommetyveriene

På Oslo Lufthavn Gardermoen er antallet lommetyverier nesten halvert. Les om samarbeidet som gjorde dette mulig.

Publisert

Forebyggende innsats fra de flyplassansatte har gjort Gardermoen til et tryggere sted med tanke på lommetyverier. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Romerikes Blad skriver at det i år er anmeldt 94 tyverier på Gardermoen. Til sammenligning ble det for to år siden anmeldt 179 lommetyverier.

– Tidlig i 2010 satte vi oss ned med representanter fra flyplassen, og andre samarbeidspartnere, for å diskutere hva vi kunne gjøre med problemet. Konklusjonen var at vi måtte tenke forebyggende, sier politioverbetjent Svein-Erik Sve Bjørndal ved Gardermoen politistasjon til avisen.

Resultatet ble kampanjen ”Sammen for en trygg lufthavn”. De reisende skulle bli møtt med service, høflighet og forebyggende aktiviteter.

– Politiet bevisstgjorde de flyplassansatte på å gjøre flyplassen mindre attraktiv for lommetyvene, blant annet ved å lære dem hva de skulle være oppmerksomme på hos potensielle tyver.

– De ansatte på flyplassen kontakter alle mistenkelige personer og spør om de trenger hjelp. Vi møter alle på en høflig måte. Resultatet er at de fleste kriminelle forsvinner, sier Bjørndal til Romerikes Blad.

Powered by Labrador CMS