IMG_4916.JPG
IMG_4916.JPG

Nei til bevæpning

Politiet stiller krav om bedre sikkerhet i jobben, men vil ikke at skytevåpen skal bli en del av grunnutrustningen.

Publisert

Justisminister Knut Storberget er imponert over rapporten Politiets Fellesforbund har utarbeidet, blant annet om bevæpnet politi. (Foto: John Petter Reinertsen)

60 prosent av medlemmene i Politiets Fellesforbund vil ikke at skytevåpen skal bli standardutstyr. 20 prosent har ikke tatt stilling til spørsmålet.

Dette kommer fram i en rapport som nylig ble presentert.

– Det er ikke ofte vi får slike rapporter fra et fagforbund, så dette skal vi virkelig lese. Rapporten skal brukes aktivt, sier justisminister Knut Storberget til NTB.

Han understreker samtidig at bevæpning ikke står på dagsorden i Regjeringen eller Stortinget nå.

– Vi har ikke noe konkret arbeid på gang, men vi har en diskusjon gående om det er må til endringer. Jeg har sagt at vi skal vente på denne rapporten fordi den vil være et veldig godt utgangspunkt for oss, sier Storberget.

Grønland politistasjon er landets største. Der går fire av ni forbundsmedlemmer inn for bevæpning. Dagbladet skriver at politimesteren i gjennomsnitt gir ordre til bevæpning to ganger hver dag. Sigve Bolstad, som er tillitsvalgt for politiet i Oslo, mener derfor at våpen like gjerne kan bli en del av det generelle utstyret.

Les mer i Dagbladet om hva Bolstad og forbundsleder Arne Johannessen sier om saken.

"
Powered by Labrador CMS