IMG10958ORIG.jpg
IMG10958ORIG.jpg

Øvelsen er i full gang se levende bilder

Tidens mest omfattende katastrofeøvelse er i gang. 3000 personer er involvert i dramatikken som du kan se levende bilder fra nettet.

Publisert

Øvingsleder og direktør Jon A. Lea i DSB har grunn til å være fornøyd med den første dagen av katastrofeøvelsen. (Foto: DSB)

Det er passasjerbåten ”Bohus” som i dag kolliderte med en tankbåt utenfor Hvaler, mellom Strömstad og Sandefjord.

Samtlige redningsetater, fra flere land, er med i øvelsen som varer til torsdag. 55 virksomheter fra de nordiske landene er involvert.

Øvelsens omfang krever brannslukking og evakuering, samt søk og redning på ulykkesstedet. Passasjerene blir evakuert med helikopter til mottak i Østfold, Vestfold og Strömstad. Derfra vil mange bli fraktet videre til sykehus for ytterligere behandling. Fra lasteskipet simuleres omfattende oljeutslipp, og det blir iverksatt innsats for å begrense skadene og forhindre oljepåslag langs kysten.

– Samfunnet må være forberedt på å håndtere mange typer hendelser og ulykker. Denne gang er det en skipskatastrofe vi øver på å håndtere. Andre ganger er det naturkatastrofer eller terror. Store og kompliserte øvelser med mange aktører er viktige bidrag til økt beredskap og samfunnssikkerhet, sier direktør og øvingsleder Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

- Det er imponerende å se så mange redningsetater virke sammen, sier han etter å ha vært på "Bohus" i dag.

Her kan du se levende bilder fra øvelsen i Sandefjords Blad.

"
Powered by Labrador CMS