Runar Karlsen.JPG
Runar Karlsen.JPG

Fare for vekterstreik

Fagsjef Runar Karlsen i NHO Service minner om at det ikke er tillatt å leie inn personell fra andre vaktselskaper eller bemanningsbyråer dersom allerede innleide vektere blir tatt ut i streik. Etter brudd i forhandlingene møtes partene til mekling 30. og 31. mai.

Publisert

- Gjør forberedelser med tanke på eventuell vekterstreik, oppfordrer Runar Karlsen. (Arkivfoto: Even Rise)

Tirsdag 8. mai ble det brudd i forhandlingene mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service. Oppnås det ikke enighet under den kommende meklingen, kan det bli streik.

– Ved en eventuell vekterstreik, vil alle virksomheter som i dag har oppgaver som utføres av vektere kunne bli berørt. Dette gjelder for eksempel sikkerhetskontrollører på flyplasser, verditransportører, alarmstasjonstjenester, kontrolltjenester og alle andre typer vektertjenester. Det er derfor viktig at den enkelte bedrift gjennomgår sine rutiner og gjør de nødvendige forberedelser for å begrense ringvirkningene mest mulig, sier Runar Karlsen.

– Det er ikke tillatt å leie inn personell fra andre vaktselskaper eller bemanningsbyråer under en streik, understreker han.

På vegne av sikkerhetsbransjen råder han alle om å gjøre vurderinger sammen med sin leverandør av sikkerhetstjenester.

På Næringslivets Sikkerhetsråd sine hjemmesider kan du lese mer om hvilke regler som gjelder, samt Karlsens råd rundt blant annet varehandel, resepsjonstjeneste og generelle vektertjenester ved en eventuell streik. Der finner du blant annet også utdrag fra Lov om vaktvirksomhet.

"
Powered by Labrador CMS