IMG_5634.JPG

30 byggeplassalarmer på to dager

Det stjeles som aldri før fra norske byggeplasser. Et sikkerhetsselskap opplevde i påskeuken at de måtte kjøre skytteltrafikk mellom utløste alarmer, og Byggenæringens Landsforening sier at tyvene blir mer og mer frekke og utspekulerte.

Publisert

Tyveri fra byggeplasser er et omfattende problem. (Foto: Even Rise)

– Jeg mener organisert kriminalitet må ta en stor del av skylda for tyverier på byggeplasser. Det er ikke slik at hvem som helst går inn et sted og stjeler for eksempel et porselenstoalett. Du trenger et nettverk for å få omsatt noe slik, sier Frank avdelingssjef Frank Torsteinsen i Securitas til NRK Østlandssendingen.

I påsken opplevde Securitas 30 alarmer fra byggeplasser i Oslo og Akershus bare på to dager.

– Vi kjørte nesten skytteltrafikk mellom to, tre byggeplasser. Den ene alarmen utløste den andre, sier Torsteinsen til NRK.

Direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens Landsforening mener det er på tide å skape et samarbeid mellom flere aktører for å komme byggeplasstyveriene til livs.

– Vi trenger et godt samarbeid mellom næringen, politiet og vektere. Det har fungert når det gjelder innbrudd i privatboliger, men nå er min utfordring til politiet at de må prioritere byggeplasser, sier Lågøyr til NRK Østlandssendingen.

Se mer om tyverier fra byggeplasser hos NRK Østlandssendingen.

"
Powered by Labrador CMS