Gullsmedforretning
Gullsmedforretning

Dramatisk, men nødvendig

Gullsmed Per Olaf Børke i Hamar ble ranet for 12-13 år siden. Nå har han låst døra, men ikke for godt: Heretter skal alle kunder vurderes før de slipper inn i butikken.

Publisert

Forsikringsbransjen og politiet har lenge oppfordret gullsmeder og urmakere til sette inn sikkerhetstiltak mot stadig frekkere og brutale tyver. Gullsmed Per Olaf Børke i Hamar er en av dem som er blitt mer profesjonelle på dette.

Det er til Hamar Arbeiderblad gullsmeden forteller at ansatte i butikken skal se an hver enkelt person som ringer på før vedkommende eventuelt slipper inn.

–Utviklingen i bransjen er ikke hyggelig, men dette er et grep vi har valgt å ta i bruk. Det er dramatisk å låse døra på dagtid. Rutinene måtte gjøres om totalt. En ansatt er blant annet plassert midt i butikken. Der utfører vedkommende sine arbeidsoppgaver, samtidig som utsikten til døra er god. Dersom det kun er ansatt i butikken, vil ikke døra bli låst opp. Det skal alltid være to ansatte i selve butikklokalet, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Gullsmeden i Hamar opplevde brutale ranere for litt mer enn ti år siden. Etter dette ranet, ble det montert panserglass, en rekke videokameraer og solid alarmutstyr. En betydelig mengde varer låses også inn i hvelvet når butikken er stengt.

– Vi har også vurdert sluser som kundene må gå gjennom på vei inn til salgslokalet, sier Børke til Hamar Arbeiderblad. Les mer i Hamar Arbeiderblad om Hamar-gullsmedens sikkerhetstiltak.

Les mer i Hamar Arbeiderblad om Hamar-gullsmedens sikkerhetstiltak.

Her kan du lese i Aktuell Sikkerhet om en rumensk kvinne som ble dømt for gullsmedtyveri i Hamar.

"
Powered by Labrador CMS