AS012012.jpg
AS012012.jpg

Stjal for 100 000 kroner timen i kjøpesenter

Aktuell Sikkerhet har vært på tyveriraid: I løpet av to timer klarte to menn å stjele for mer enn 200 000 kroner fra 13 senter-butikker. Og det midt i åpningstiden…

Publisert

Les mer i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Dette er noe av det som ble stjålet i løpet av de to timene:

  • En hel pall med øl
  • Gullsmedvarer verdt 49 635 kroner
  • Brilleinnfatninger verdt 17 544 kroner
  • Bøker og postkort verdt 28 066 kroner
  • Dataspill verdt 8 778 kroner

– Desto frekkere vi er, desto mer klarer vi å stjele. Det er helt utrolig hvor mye det går an å ta med seg ut fra butikkene, uten at betjeningen i det hele tatt er på sporet av oss.

Det sier de to som gjennomførte tyveritesten på oppdrag fra senterledelsen. Hensikten var å vekke kjøpesenterets ansatte i håp om at de blir mer på vakt i fremtiden. Tyveritesten følges opp med kurskvelder der de ansatte lærer hvordan de skal klare å avsløre butikktyvene som kommer på besøk.

Det er liten tvil om at butikkansatte må skjerpe seg og vise kundene større oppmerksomhet. Berget av varer, deriblant en hel pall med øl, er et godt eksempel på at det ikke går an å stole blindt på all verdens tekniske sikkerhetsløsninger.

Hvert år bruker handelsnæringen store beløp på å sikre seg mot butikktyver. Samtidig drives et betydelig kampanjearbeid for å bevisstgjøre hver enkelt butikkansatt. Likevel avslørte tyveritesten i kjøpesenteret i Østfold at det er superenkelt å livnære seg som omreisende kjeltring uten å bli oppdaget.

Les mer i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet om hvordan tyveritesten ble gjennomført, hva ”tyvene” klarte å stjele og hvordan senterledelsen vil følge opp de åpenbare utfordringene blant sine ansatte.

Powered by Labrador CMS