Sikkerhets-skolering foran jazzfestival

Jazzfestivalen i Molde har for alvor satt sikkerhet og beredskap på kartet i egen organisasjon. Derfor har de tatt initiativ til et samarbeid med Høgskolen i Molde, samt et kommersielt selskap for å få kurset nøkkelpersonellet sitt.

Publisert

– Vi vil alltid forbedre oss. Vi bringer masse folk inn til en liten by. Vi skal være gode til å lage fest, men da må vi også ta det ansvaret som følger med, sier jazzdirektør Jan Ole Otnæs på hjemmesiden til Høgskolen i Molde.

I tillegg til at Høgskolen i Molde er blitt en samarbeidspartner knyttet til opplæringen av jazzfestivalens nøkkelpersoner, er Front Safety også engasjert. Målet er at Molde International Jazz Festival skal bli bedre på rutiner og kunnskap om sikkerhet og beredskap.

– Dette er midt i blinken for oss, sier Roar Lervik ved Høgskolen i Molde. På høgskolens egen hjemmeside sier han videre:

– Vi satser på dette på flere fagområder. Det er mye logistikk i ledelse og sikkerhet. Helseproblemstillinger knyttet til dette er også aktuelt. Studiet vårt i beredskapsledelse og event managment bidrar til at dette prosjektet passer oss som hånd i hanske.

Ifølge Høgskolens hjemmeside har jazzfestivalen vært en sentral del av masterprogrammet i event management, men nå er også beredskapsstudiet koblet inn på en måte de ikke hadde tenkt på før.

– Vi håper vi kan få brukt beredskapskompetansen vår opp mot flere festivaler i fremtiden, sier Lervik.

Front Safety er en totalleverandør av tjenester og kurs knyttet til sikkerhet, beredskap og HMS, fortrinnsvis rettet mot olje- og gassektoren, maritim sektor, landbasert industri, offentlig sektor og andre bransjer.

– Jazzfestivalen går fra fem til 800 ansatte på en helg når festivalen sparkes i gang. Behovet for en god koordinering og ledelse er enormt. Vanlige bedrifter har den samme staben hele året, mens denne organisasjonen blir mye større i løpet av et øyeblikk. Vi er veldig imponerte over engasjementet de viser, sier Kjell Atle Orø i Front Safety.

Les mer på Høgskolen i Molde sine hjemmesider.

"
Powered by Labrador CMS