IMG_5195.JPG

Sykefraværet halvert

Ett av selskapene Nokas har kjøpt i utlandet klarte i løpet av kort tid å halvere sykefraværet. Også de økonomiske avvikene er snudd i positiv retning.

Publisert

Konsernsjef Heine Wang har god grunn til å være fornøyd med snuoperasjonen i Nokas Værdihåndtering. (Arkivfoto: Even Rise)

For snart halvannet år siden gjorde Nokas sitt første oppkjøp i Danmark. Dansk Værdihåndtering hadde da store utfordringer. I tillegg til å slite med lønnsomheten, var sykefraværet stort og ransproblematikken betydelig.

Ifølge kundemagasinet Sikre Sider har ikke selskapet, som i dag heter Nokas Verdihåndtering, vært utsatt for ett eneste ran etter overtakelsen. Sykefraværet er halvert og budsjettene holdes.

– Da jeg kom til Nokas sommeren 2011 var det allerede igangsatt flere prosesser for å korrigere kursen. Det viste seg også at selskapet hadde mange flotte kvaliteter vi kunne videreutvikle. Vi så mange muligheter, sier administrerende direktør Peter Junge til Sikre Sider.

Siden den gang har rutiner blitt gjennomgått og korrigert. Sikkerhetsnivået er hevet, noe som blant annet har skjedd parallelt med opplæringsprogram for de ansatte.

– I tillegg har vi korrigert kundeoppfølgingen. Den er løftet opp i systemet. Dette har vært et vellykket grep. Fokus er også flyttet over på utvikling og innovasjon, sier han.

Sikre Sider skriver at Nokas Værdihåndtering har sterke og langsiktige relasjoner med noen av Danmarks største virksomheter.

– Å ha Nokas-konsernet i ryggen har selvsagt hatt stor betydning for oss i Danmark. Konsernet har gjennomført nærmere 60 oppkjøp, og har følgelig en meget sterk kompetanse innen implementering av nye virksomheter. Vi har hentet ut stor synergi fra dette i forbindelse med snuoperasjonen. Det har også vært viktig for de ansatte å vite at vi har et solid morselskap i ryggen. Det gir oss ro og forutsigbarhet som igjen setter oss i stand til å ha full fokus på vår forretning, sier Junge.

Powered by Labrador CMS