Ullevål.JPG

Alvorlige brannmangler ved sykehus

Dårlige rømningsforhold, manglende sprinkleranlegg og feil ved branndører. Dette er forhold brannvesenet har avdekket ved sykehus i Oslo. Ledelsen må straks lage en plan for å rette opp i de kritikkverdige forholdene.

Publisert

Sju avvik ble avdekket da brannetaten i Oslo gjennomførte systemrevisjon ved Radiumhospitalet og Ullevål sykehus. Ifølge Aftenposten har de gitt ledelsen ved Oslo Universitetssykehus frist til 6. februar med å rapportere hvordan de vil rydde opp i situasjonen.

Oslo Universitetssykehus valgte ifølge brann- og redningsetaten på eget initiativ å stenge en sengepost ved Radiumhospitalet etter brannvesenets besøk. Dette skyldtes så elendige rømningsforhold at det på ingen måte var forsvarlig å ha pasienter der.

Aftenposten skriver at brann- og redningsetaten har konkludert med at tap av liv kunne blitt en realitet ved flere av sengepostene dersom det skulle oppstå brann. Etter systemrevisjonen ble det slått fast at flere sengeposter er direkte mangelfulle og farlige. Nevrokirurgisk avdeling på Ullevål er et eksempel på det. På denne sengeposten kan det være opptil sju svært syke, sengeliggende pasienter.

– Vi var klar over utfordringene ved Oslo Universitetssykehus, og derfor ble det bestemt at det skulle gjennomføres en systemrevisjon, opplyser brann- og redningsetaten til Aftenposten.

Les mer om det graverende resultatet fra systemrevisjonen i Aftenposten.

"
Powered by Labrador CMS