Avskjedigelse behandles av retten

Tidligere verneombud og tillitsvalgt for vekterne ved Bodø Lufthavn, Asbjørn Sørensen, møter denne uka Securitas Transport Aviation Security (STAS) i retten. Bakgrunnen er avskjedigelsen for et halvt år siden.

Publisert

Det er satt av fire dager til rettssaken som startet tirsdag.

Asbjørn Sørensen var sikkerhetskontrollør ved Bodø Lufthavn da han ble avskjediget. Ifølge frifagbevegelse.no ble avskjedigelsen begrunnet med at han ikke møtte i sikkerhetskontrollen slik arbeidsgiveren mener han skulle ha gjort. Sørensen hadde rett forut vært i et møte med bedriften sammen med en annen ansatt.

– Avskjedigelsen kom to uker etter dette møtet, men samme dag som han hadde sendt to eposter til ledelsen ved flyplassen. Det ene var innkalling til et forhandlingsmøte om kompensasjon for brudd på arbeidstidsbestemmelsene i perioden 11. desember 2009 til 26. mai 2011. Det andre var en purring på å få tilgang til timelistene for juni, juli, august og frem til 15. september. Begrunnelsen for sistnevnte brev var avdekkingen av det Sørensen mener var grove brudd på arbeidstidsbestemmelsene for de ansatte på flyplassen i form av jobbing utover hva det var gitt dispensasjon for per dag.

Les mer på frifagbevegelse.no om hva Sørensen selv sier om konflikten og rettssaken.

"
Powered by Labrador CMS