IMG_3379.JPG

Avslørte dieseltyver

Vektere kunne søndag kveld overlevere tre østeuropeere til politiet etter at utlendingene ble tatt på fersken for dieseltyveri. Tyveri av drivstoff er blitt et betydelig problem i hele landet.

Publisert

Securitas avslørte tre østeuropeere som stjal diesel. (Foto: Securitas)

– Omfanget øker fra dag til dag. Spesielt de siste to årene har dette blitt et kjempeproblem for oss i bransjen. Tyvene kjører rundt og suger opp drivstoff fra mange vogntog som står på rasteplasser om natten. De er proffer, sier fylkesleder Harry Nilsen i Norges Lastebileierforbund i Oslo og Akershus til NRK.

Og mens bransjen som best de kan forsøker å sikre dieseltankene sine, er dialogen med myndighetene for lengst i gang med argumenter om strengere straffer for å få bukt med problemet.

Men det skremmer ikke dieseltyvene, som i stor grad er mobile vinningskriminelle som kommer til Norge for å livnære seg på tyverier.

Securitas sine observasjoner på Alnabru søndag kveld, bekrefter dette. Der tok vekterne tre østeuropeere på fersken mens de bar store plastkanner med diesel og sugeutstyr inne på et lukket område tilhørende en av sikkerhetsselskapets kunder.

Ingen av de tre hadde noen troverdig forklaring på hvorfor de var på stedet, og politiet ble tilkalt. Samtidig som politiet snakket med østeuropeerne, fant Securitas-ansatte spor i snøen som ledet til en varebil ingen av dem ville vedkjenne seg.

I varebilen ble det gjort ytterligere beslag av diesel og ustyr for å tømme dieseltanker på lastebiler.

– Vi har full forståelse for at dette er en stor utfordring for bransjen, og vi skal gjøre det vi kan for å få tak i tyvene, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til NRK.

Politiet har blant annet spanet på steder som er plaget med dieseltyverier. I enkelte tilfeller har det ført til pågripelser.

– Markedet er nok stort, og det er tydelig at tyvene gjør store forberedelser. De bruker flere timer på hver operasjon. Vi prøver å avdekke nettverket og lagringsplassene de bruker, for dette er nok organisert i stor stil, sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS