IMG_2043.JPG
IMG_2043.JPG

Cirka 30 ordensvakt-godkjenninger tilbakekalles

Mellom 70 og 80 utesteder ble i fjor ordensvakt-kontrollert av politiet i Oslo. Nesten hver gang oppdaget kontrollørene falske ordensvakter.

Publisert

Runar Karlsen og Petter Furulund fra NHO Service diskuterer vandelskontroller med politiets Bjørn Vandvik. (Arkivfoto: Even Rise)

– I 2010 tilbakekalte vi 24 ordensvaktgodkjenninger, mens vi i 2011 vil ligge over dette. Tallet er ikke helt avklart, men jeg tror vi vil ende på cirka 30 saker med vedtak om tilbakekalling av ordensvaktgodkjenning, sier politiinspektør Bjørn Vandvik til VG.

Han arbeider ved oslopolitiets utlendings- og forvaltningsseksjon, og sier til avisen at ikke alle som mister lisensen er avslørt under politikontrollene.

– Faktisk oppstår sakene mest som følge av vandelssjekker, tilbakemeldinger fra ordens- og etterretningspatruljer, samt fra saker som for øvrig er under etterforskning, sier han til VG.

Han begrunner påleggene med at det stadig er utfordringer knyttet til orden og gjestenes trygghet og sikkerhet på ulike uteplasser, og at det da selvsagt er viktig at de som er satt til å passe på har nødvendig kompetanse. Dette, ifølge VG, i form av å ha fulgt pålagte kurs og ikke minst er vurdert skikket til å være dørvakt.

Til VG sier fagsjef for vakt og sikkerhetsbransjen i NHO Service, Runar Karlsen, at politiets virkelighetsbeskrivelse stemmer godt med oppfatning til mange av organisasjonens medlemmer.

– Det er nok ikke tvil om at det er en del av de selskapene som driver med dørvakter som oppleves som useriøse, og at de ikke følger kravene som ligger til grunn. Derfor er det fint at politiet har disse kontrollene, sier Karlsen til VG.

Han legger til at sikkerhetsbransjen er positiv til de nye kravene, selv om det medfører kostnadsøkning for så vel bransjen som deres kunder.

Les mer om utfordringene politiet knytter til deler av ordensvaktbransjen i VG her.

"
Powered by Labrador CMS