IMG_3395.JPG

Dopselgerne kommer tilbake like fort som de sendes ut

Byvekterne i Oslo har gjort en solid jobb når det gjelder å uroe narkotikaselgerne langs Akerselva. Samtidig aksjonerte og pågrep politiet 500 asylsøkere og folk uten lovlig opphold i fjor. Men like fort som de sendes ut av landet, kommer de tilbake igjen.

Publisert

Oslovaktene bidrar til trygghet i Oslo sentrum, men narkotikaomsetningen langs Akerselva blomstrer som aldri før. (Arkivfoto: Even Rise)

NRK melder at politiet pågrep 500 asylsøkere og personer uten lovlig opphold under sine aksjoner mot narkotikaselgerne i Oslo, vesentlig langs Akerselva. De fleste av dem er afrikanere. Enkelte av de pågrepne blir sendt ut av Norge etter avsløringene om narkotikasalg, men enkelte kan ikke sendes ut på grunn av situasjonen i hjemlandet eller fordi de ikke har dokumenter som bekrefter identiteten deres.

Felles for dem alle er at de svært ofte dukker opp igjen som selgere av narkotika på samme sted etter kort tid.

– Selgerne er en del av et godt organisert narkotikanettverk, med dyktige bakmenn. For å unngå arrestasjoner er de drillet i hva de skal gjøre. De har deponier for at de ikke skal bli tatt med stoffet på seg. På den måten unngår de å bli tatt med større kvanta narkotika, sier en politimann til NRK.

– 134 personer som ble uttransportert i fjor, ble pågrepet og sendt ut med fly mer enn en gang. Det hele er en rundgang. Jeg har pågrepet samme fyr tre ganger for salg av narkotika. Han er transportert ut av landet tre ganger, og har kommet tilbake igjen, forteller en politimann til NRK.

– Sist gang sa han at han ikke forsto vitsen med å bli transportert ut, fordi han kom til å være tilbake i Norge igjen før meg uansett, legger politimannen til.

Les og se innslaget på NRK her.

Her kan du lese om byvaktene hos NRK.

"
Powered by Labrador CMS