P1000489.JPG

DSS-anbud ut på nytt

Verken Securitas, G4S, Nokas eller andre hadde kapasitet til å levere hele sikkerhetspakken som Departementenes servicesenter la ut på anbud tidligere i vinter. Den historiske kontrakten på 350 millioner kroner skal nå ut på nytt anbud.

Publisert

Flere medier meldte fredag at private vektere skal bistå regjeringens egen sikkerhetsstyrke i betydelig grad i lang tid fremover. Konsekvensene av terrorangrepet mot Regjeringskvartalet har skapt et voldsomt behov, ikke minst med tanke på at flere departementer nå er lokalisert rundt omkring i Oslo

I kjølvannet av 22. juli er det også iverksatt en rekke nye sikkerhetstiltak, og, som Aktuell Sikkerhet har skrevet tidligere, ansetter også Departementenes servicesenter et betydelig antall nye vektere selv.

– Vi gikk til nødanskaffelse av vektere en uke etter bombeangrepet. De ble satt inn der det var mest kritisk, uten skikkelige instruksjoner. Det var kaos, sier avdelingsdirektør Ole Peder Nordheim ifølge NRK.

Nå er situasjonen langt mer oversiktlig, og det skal kjøpes inn privat sikkerhet for 350 millioner koner. Kontrakten skal ut på nytt anbud nå.

– Jeg utelukker ikke at den vil bli utvidet utover de fire årene vi hittil har tatt høyde for, sier Nordheim.

Ifølge NRK sier han også at de må leve med det nye behovet for sikkerhet i mange år.

Siden 22. juli har Departementenes servicesenter (DSS) ansatt 45 nye sikkerhetsvakter.

Etter 22. juli har de private selskapene opplevd betydelig omsetningsøkning. Dette tilskrives ikke bare behovet i Regjeringskvartalet, men generelt i samfunnet.

– Umiddelbart etter eksplosjonen var det behov for sikring av verdier hos bedrifter som fikk vinduene sine knust. Nå merker vi en kraftig vekst i henvendelser om kriseplaner og trening på om rutinene er gode nok, sier informasjonssjef André Thomsgård i Securitas til NRK.

Powered by Labrador CMS