Fengsel etter vold mot vekter

Først slo og drapstruet han vekteren, og deretter skallet han ham i hodet. Likevel slipper mannen å sone fengselsstraffen.

Publisert

Det er Kristiansand tingrett som har dømt 54-åringen til betinget fengsel i 40 dager. Straffen er gjort betinget. Det betyr at han slipper å sitte i fengsel dersom han holder seg på rett side av loven de to kommende år. Det er fvn.no som omtaler dommen.

Mannen fra Bryne kom om bord i båten som går mellom Hirtshals og Kristiansand i romjula. En vekter oppdaget at han var beruset, og foreslo at mannen skulle sove litt. Det oppsto uenighet mellom de to:

– Ut av det blå slo han vekteren med knyttet neve i brystet slik at vekteren måtte ta et steg tilbake. Vekteren fikk deretter kontroll på mannen, og tok ham med mot cella på båten. På vei dit skallet Bryne-mannen vekteren i hodet. Han truet også med å drepe vekteren, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Vekteren oppfattet drapstrusselen som tomt fyllerør, og ville derfor ikke anmelde dette.

– Truslenes preg av ”fyllevas” kan ikke være avgjørende for straffbarheten i dette konkrete tilfellet, idet de ut fra situasjonen i sin alminnelighet var tilstrekkelig fryktskapende, slår retten fast.

Straffen på 40 dagers betinget fengsel omfatter også reaksjon for ett tilfelle av promillekjøring.

Les artikkelen om dommen i fvn.no

"
Powered by Labrador CMS