politi
politi

Finnes ikke overvåkingsbilder

Den butikkansatte ble slått, bundet og knivstukket av ranerne. Politiets etterforskningsjobb er ekstra vanskelig fordi det ikke finnes overvåkingsbilder fra forretningen hvor ranet skjedde.

Publisert

Politiet står uten overvåkingsbilder fra butikken som ble ranet i Hamar lørdag. (Illustrasjonsfoto: Karine Hildonen Henriksen)

Lørdag kveld ble en Prix-butikk i Hamar utsatt for væpnet ran. Dette skjedde etter stengetid, og det spekuleres i om de brutale ransmennene har kartlagt både ansatte, stengerutiner og butikkens sikkerhetsutstyr.

– Overvåkingsfilm eller overvåkingsbilder kunne gitt politiet verdifull informasjon om ranerne. Det finnes ikke i denne saken, skriver Hamar Arbeiderblad.

Politiet har likevel håp om at de kan klare å finne relevante overvåkingsbilder fra området rundt Hamar for øvrig, som kan hjelpe dem i etterforskningen.

De ansatte har opplyst at ranerne truet med en våpenlignende gjenstand. I tillegg ble den ene av butikkens ansatte knivstukket.

– Vi gjorde ikke noen stor motstand, men da raneren med pistol så at jeg bare gikk mot ham uten å reagere på ordren om ”å g ned på bakken”, ble han kanskje litt aggressiv og redd, sier den av de butikkansatte som ble stuket med kniv i skulderen og oversiden av brystet til HA.

– Og da vi var bundet sammen prøvde han å knuse fingrene mine, og da jeg strammet hånda for å vise motstand, ble jeg slått i ryggen og baksiden av hodet, legger han til.

Ranerne i Hamar skal ikke ha fått med seg store verdier. Politiet karakteriserer det ifølge HA, nærmest som småpenger sammenlignet med grovheten i utførelsen av ranet.

Politiet har sikret en rekke tekniske spor fra butikken, spesielt med tanke på søk etter DNA-spor. Politiet på Hedmarken hadde stor lykke med nettopp DNA etter et ran i nabobyen Brumunddal for cirka ett år siden. Da ble en gullsmedforretningen brutal ranet, og den ansatte som var på jobb ble utsatt for vold. Også hun ble bundet.

Den ene av ranerne den gang, ble etter flere måneder pågrepet i Sverige. Det skjedde takket være biologisk materiale han etterlot i gullsmedforretningen, og som politiet fikk treff på opp mot profilen til en mobil vinningskriminell fra Øst-Europa.

Powered by Labrador CMS