- Hvem som helst kan følge webkameraet ditt

Uten tilstrekkelig sikring, kan hvem som helst følge bildene fra webkameraet ditt – som kanskje filmer på soverommet, stua eller andre steder hvor du ikke ønsker at hvem som helst skal kunne følge med.

Publisert

Aftenposten skriver at hundrevis av webkameraer fra private hjem sender liv på internett, samtidig som hvem som helst kan følge med.

– Det er åpenbart at disse folkene er intetanende til at de har et øye som sender bilder av dem på internett, sier overingeniør Stein Erik Vetland i Datatilsynet til Aftenposten.

Hensikten med å ha kameraene koblet til internett, er at eieren for eksempel fra hagen kan sjekke at barnet sover, eler følge med hvordan bikkja oppfører mens han er på jobb. Overvåking av innbrudd lanserer Aftenposten også som eksempel på en nyttig funksjon.

– Men uten sikring, kan altså hvem som helst følge med på samme videosending som eieren, skriver Aftenposten i en reportasje som du kan lese her.

Her kan du lese en reportasje i Aftenposten der avisen har fått tilgang til en liste over flere hundre usikrede webkameraer.

"
Powered by Labrador CMS