Ikke blitt bedre på Grünerløkka

På tross av at politiet hevder det er trygt på Grünerløkka – midt i området hvor Oslo kommunes innleide vektere patruljerer – er leder i Beboeraksjonen Ole Hedemann av en helt annen oppfatning…

Publisert

– Det er like håpløst, eller verre, hevder Ole Hedemann.

Dette kommer frem i en reportasje i dittoslo.no. Beboeraksjonen har i flere år engasjert seg i lokalmiljøet, spesielt mot dopsalget nederst på Grünerløkka og langs Akerselva. Slik oppsummerer dittoslo.no situasjonen etter et folkemøte om situasjonen.

– Beboeraksjonen mener en mafia styrer og skaper stor utrygghet. Politiet hevder at Grünerløkka er trygg, så lenge du holder deg edru.

– Det er lite vold på Grünerløkka, og det er ikke farlig å bo der. De som selger narkotika er asylsøkere, og det er ikke disse som blir tatt for vold og voldtekt, hevder Geir Tveit fra politiet.

Statistikk fra G4S, som er innleid av Oslo kommune til å patruljere i området, viser at byvekterne utgjør en positiv forskjell – sammenlignet med periodene det ikke har vært vektertjeneste der.

– Det er ingen tvil om at fraværet av kriminalitet er merkbar med vekternes patruljering. De melder fra til politiet og er der for beboerne, sier politiinspektør i en film som er laget om byvekterne.

Filmen kan du ser her.

Reportasjen i dittoslo.no kan du ser her.

"
Powered by Labrador CMS