Securitas2.JPG

Løpetur og slåsskamp for vektere i helga

Etter et kvarters løpetur i sentrum måtte tyven gi tapt for vekterne, som til slutt klarte å legge ham i bakken.

Publisert

Vekterne i Arendal fikk seg en ekstra trimtur lørdag. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Få minutter etter at en 37-åring slapp ut fra fyllearresten lørdag formiddag, gjorde han seg på nytt fortjent til et besøk hos lovens håndhevere. Denne gangen på grunn av tyveri av ei jakke verdt 2000 kroner som han stjal fra en butikk på Amfi Arena i Arendal.

Securitasvekterne forsøkte å holde tilbake tyven som ble tatt på fersken hos G-Sport. Da 37-åringen fra Kristiansand klarte å rømme, ga ikke vekterne opp. De la på sprang etter mannen, og fulgte ham et par runder i sentrum før de til slutt klarte å legge ham i bakken. Dette var et kvarter etter at tyveriet fant sted.

Vekterne fikk raskt bistand av politiet, som ifølge agderposten.no og fvn.no kjørte mannen tilbake til den samme arresten som han var løslatt fra kort tid tidligere.

Også på Romerike oppsto det fysiske utfordringer for vektere i helga. Dette var på Vinmonopolet i Parkalleen i Lillestrøm. Der oppdaget vektere at en kunde hadde stjålet flere flasker alkoholholdig drikke.

– Det viste seg at det hadde oppstått slåsskamp mellom vekteren og tyven da førstnevnte forsøkte å stanse ham, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Tyven, en polakk i slutten av 20-årene, ble ifølge avisen bortvist fra stedet.

I Østfold har også vektere de siste dagene hindret større tap hos sine kunder. En gullsmed ble frastjålet et smykke verdt 96 000 kroner og tyven forsvant fra stedet. Han ble imidlertid avslørt etter at en Securitasvekter hadde samlet tilstrekkelig informasjon til å danne seg et bilde av gjerningsmannen. Da vekteren møtte på mannen senere på dagen, erkjente han tyveriet og leverte smykket tilbake. Dette melder Securitas på sin app ”24 timer”.

"
Powered by Labrador CMS