Minnepinne med pinkode

For å unngå at data kommer på avveie, anbefales du å bruke minnepinne med sikkerhetskode.

Publisert

Det er PC World som kommer med anbefalingen om å velge minnepinne med sikkerhetskode. Dette fordi sensitive data på eksterne lagringsmedier er i ferd med å bli et stort sikkerhetsproblem, både ute i bedriftene og i den offentlige forvaltningen.

– Årsaken er at mange ansatte av bekvemmelighetsgrunner velger å kopiere data til og fra minnepinner i stedet for å følge mer omstendelige rutiner for filoverføring, skriver PC World.

I løpet av de siste to månedene har Bedriftssystemer AS levert 4500 krypterte minnepinner. Bedriften er spesialisert på sikkerhetsprodukter for både private bedrifter, offentlige etater og Forsvaret. Fjorårets omsetning i selskapet var ifølge egen pressemelding på 73 millioner kroner.

Loc-it-minnepinnene de leverer fungerer slik at brukeren må taste inn en numerisk pinkode for å låse opp minnepinnen. Deretter har brukeren, ifølge PC World, 30 sekunder på å plugge inn pinnen i maskinen. Etter 30 sekunder uten tilkobling vil pinnen igjen låse seg.

Når minnepinnen fjernes fra maskinen den er tilkoblet, vil den umiddelbart gå i lås.

PC World skriver at Loc-it-minnepinnene kan brukes på alle typer utstyr som støtter minnepinner, uavhengig av operativsystem.

– Utviklingen viser at krav til mobilitet og effektivitet går på bekostning av sikkerhet. Krypterte minnepinner er et effektivt verktøy for å redusere risikoen under denne utviklingen, sier produktansvarlig Arnstein Langnes i Bedriftssystemer til PC World.

"
Powered by Labrador CMS