IMG_8412.JPG

Securitas og Vaktvesenet samarbeider

Securitas satser ytterligere for å bli ledende innen ordensvakttjenester og arrangementer. Nå inngår de samarbeid med Vaktvesenet som er Norges største leverandør til utelivsbransjen.

Publisert

– Vi ønsker å bli den foretrukne leverandøren av ordensvakttjenester i Norge, og da er samarbeidsavtalen med Vaktvesenet naturlig for oss, sier administrerende direktør Martin Holmen i Securitas.

For kort tid siden kjøpte Securitas Sandnes-firmaet Personal Service Sikkerhet (PSS). Også dette var et strategisk grep for å skaffe seg posisjon innenfor blant annet ordensvakttjenester og arrangementer. PSS omsetter med sine 175 faste ansatte for nesten 25 millioner kroner.

– Vaktvesenet er landets største leverandør av ordensvakter til utelivsbransjen. De leverer også skjenkevakter til konserter og events, sier Holmen.

Samarbeidet med Vaktvesenet innebærer at de to selskapene skal dra veksler på hverandre både når det gjelder kompetanse og vektere.

Vaktvesenet har hovedkontor i Bergen, og avdelinger i Stor-Oslo, Trondheim, Kristiansand og Stord. De leverer godkjente ordensvakter med vekterutdanning til permanente og ambulerende oppdrag.

– Samarbeidet med Vaktvesenet vil føre til at vi får et fotfeste innen ordensvakttjenester i de fire byene som selskapet er representert. I tillegg har vi fotfeste i Stavanger og Rogaland gjennom PSS, sier Holmen.

Øystein Jarland er daglig leder i Vaktvesenet. Økt etterspørsel over hele landet gjør at han er glad for samarbeidsavtalen med Securitas.

– Etterspørselen fra seriøse utesteder som ønsker den kompetansen og infrastrukturen vi kan tilby, øker i hele landet. Nå kan vi håndtere dette i samarbeid med Securitas, sier Jarland.

– Endringene i Lov om vaktvirksomhet trer i kraft 1. april i år og gjelder også ordensvakter. Strengere krav til kompetanse vil gjøre det vanskeligere for de useriøse selskapene å levere ordensvakttjenester. Samtidig åpner det seg nye muligheter for oss som driver seriøst. Det er noe av årsaken til at Securitas nå satser i dette segmentet, sier Holmen.

Vaktvesenet ble etablert i Bergen i 1996. Siden den gang har de vært en dominerende aktør innen utleie av ordensvakter i byen. De har opparbeidet stor kompetanse og infrastruktur med egne kurs, og har eget radiosamband mellom vekterne og assistansebiler med medisinsk førstehjelp. Ifølge Øystein Jarland er Vaktvesenet det eneste selskapet som i dag tilbyr sistnevnte tjeneste til utelivsbransjen.

– Useriøse aktører har fått lov til å prege bransjen. Når mediene skriver at det er en svart økonomi på mange milliarder kroner i utelivsbransjen, rammes også alle de aktørene som vil drive skikkelig. Vi tror lovendringen og Securitas sin inntreden vil skape et tydeligere skille mellom de som driver seriøst og de andre, samt at publikum vil foretrekke utesteder hvor de kan føle seg trygge, sier Jarland, som hadde 37 år bak seg i politiet før han ble daglig leder i Vaktvesenet.

– Med lovendringen som trer i kraft 1. april, kan ikke utestedene lenger ha egenvakthold som i dag. Samtidig setes det strengere kompetansekrav til ordensvaktene. De må blant annet ha vekterutdanning, sier han.

Powered by Labrador CMS