Jens Petter Ørjansen.jpg

- Sett printersikkerhet på dagsorden

Multifunksjonsmaskiner og andre typer printere er like sårbare som avanserte servere og PC’er. – De fleste overser og utelukker printerparken fra sikkerhetsplanene sine, og det kan føre til alvorlige konsekvenser.

Publisert

Jens Petter Ørjansen advarer mot angrep på multifunksjonsmaskiner og printere. (Foto: Privat)

Det sier administrerende direktør Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge.

– Dagens moderne printere har harddisker knyttet til nettverkene, og er dermed like utsatt og eventuelt tilgjengelige for angrep og ondsinnede handlinger som sine IT-frender, sier han.

Ørjansen mener mange virksomheter må ta vesentlige grep for å sikre seg mot angrep. Krav om autentisering av brukere og utarbeidelse av sikkerhetsrutiner er tiltak som bør iverksettes. I tillegg mener han at virksomhetene må være kjent med dem.

– Hvis ikke kan fortrolig informasjon lett komme på avveie, og uvedkommende kan få innpass i virksomhetens nettverk gjennom printerne, sier Ørjansen.

Han påstår at mange virksomheter verken er klar over hvor mange printere de har, hvor de er plassert og hvem som bruker dem.

– Første krav for å kunne opprette og håndheve et sikkert regime, er å skaffe en fullstendig oversikt over printerparken og brukermønsteret. Det er også nødvendig å konfigurere utstyret i samsvar med etablerte sikkerhetsrutiner, sier Ørjansen.

– Å ikke ha sikkerhetsrutiner er en unnlatelsessynd som kan få svært uheldige og kostbare konsekvenser, legger han til.

Powered by Labrador CMS