1 av 5 datasikkerhetsbrudd skyldes egne ansatte. (Ill.foto: Colourbox.com)

Styrker cybersikkerheten

Regjeringen mener det er viktig å investere i teknologi for å hindre dataangrep mot norske selskaper og myndigheter. Derfor foreslås det en ekstrabevilgning på 21 millioner kroner til PST i revidert nasjonalbudsjett som legges frem i dag.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

– Vi må hele tiden sikre at vi har den beste teknologien. Det er hovedårsaken til at vi holder sterkt fokus på teknologiinvesteringer i PST og andre tjenester, sier justis- og beredskapsminister Grete Faremo til VG.

Hun understreker at PST har forebygging av terror som høyeste prioritet, og at det er viktig for sikkerheten å ha en sikkerhetstjeneste som er rustet ti å utføre sitt samfunnsoppdrag på en god måte. Regjeringen har ifølge VG økt bevilgningene til PST med 81 prosent siden 2005. Det meste av dette har imidlertid gått med til lønn og livvakttjeneste som følge av et stadig tøffere trusselbilde mot ledende politikere og andre myndighetspersoner.

Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon er bredt engasjert i cybersikkerhet på nasjonalt plan. Dette kan du lese om på NSR sine hjemmesider generelt, eller her hvor de blant annet gjengir sitt syn om at IKT-sikkerhet bare kan oppnås gjennom et strukturert samarbeid mellom privat og offentlig sektor.

"
Powered by Labrador CMS