Ill.Politibil

Væpnet mann tok vekter som gissel

Etter å ha skutt en person i magen to ganger, truet gjerningsmannen til seg en vekters sko og bil, før han med våpen tvang vekteren til å bli med videre. Kort tid etterpå løsnet politiet skudd mot desperadoen.

Publisert

Mannen som truet en vekter med våpen før han beordret vekteren til å bli med i vekterbilen som han selv hadde tatt over rattet på, ble pågrepet etter å ha rettet våpen mot politiet. (Arkivfoto)

Det var etter en skyteepisode i området bak slottet i Oslo natt til i dag, tirsdag, at vekteren ble utsatt for den dramatiske opplevelsen.

Da hadde gjerningsmannen vært på flukt til fots, og kommet seg ned til Filipstadkaia. Ifølge politiet var han beruset og barføtt.

– Klokka 01.17 truet han til seg sko av en vekter. Han satte seg deretter i vekterens bil og kjørte av gårde, med en politipatrulje som raskt la seg på hjul.

Gjerningspersonen stoppet etter en stund, gikk ut av bilen og truet politiet med våpen, hvorpå politiet avfyrte skudd mot ham. Ingen personer ble skadet. Spesialenheten er varslet, skriver operasjonsleder Sven Martin Ege ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Ti minutter etter at politiet ble varslet om truslene mot vekteren, ble ble gjerningsmannen pågrepet i Thomas Heftyes gate. Dette var på samme sted hvor han kom ut av bilen og rettet våpen mot politiet. Vekteren skal ikke ha kommet fysisk til skade.

Powered by Labrador CMS