Vekter må i fengsel

60 dager må en vekter sone i fengsel etter at han stjal mens han var på jobb. Mannen mistet jobben, og tingretten ser det som skjerpende at han misbrukte tilliten som arbeidsgiveren hadde gitt ham.

Publisert

Dersom den snart 24 år gamle mannen ikke holder seg på rett side av loven de to kommende år, må han også sone den betingede delen av straffen som er på 30 dagers fengsel.

Tyveriene gjorde vekteren med tanke på videresalg. Også dette har Nedre Romerike tingrett vektlagt som skjerpende.

Det var i fjor sommer han først stjal fire bærbare datamaskiner fra en leietaker i bygget han jobbet i. Fra en annen tok han fire mobiltelefoner, før han på nytt stjal fra den første oppdragsgiveren. Denne gangen 2000 kroner fra en veldedighetskasse. Den samlede verdien er ifølge dommen på cirka 70 000 kroner.

– Både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier at det reageres strengt mot denne form for tillitsbrudd som tyveriene representerer, heter det i dommen.

Den tidligere vekteren har forklart at han opplever saken som en stor belastning. Han hevder å være i et samarbeid med NAV for å komme tilbake til arbeidslivet. Han har erkjent erstatningsansvar overfor den ene oppdragsgiveren han var i tjeneste hos.

– Etter rettens vurdering fremstår det som han har tatt sakens alvor inn over seg, slår tingretten fast.

Mannen er dømt i Nedre Romerike tingrett. Objektene han var satt til å passe på, ligger i Oslo.

Powered by Labrador CMS