Vekter skal ha stjålet fra minibank

Politiet har siktet ytterligere en vekter for utroskap. Denne gangen er det snakk om tyveri fra minibank. Fra før er to vektere siktet for å ha vært delaktige i pengetransportranet på Skedsmo i fjor høst.

Publisert

De to vekterne som er siktet i pengetransportranet, jobbet i Nokas da de ble ranet. Politiet mener de selv var involvert, sammen med blant annet en svenske.

I den nyeste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese om politiets frykt for at nettopp svenske ranere skal slå til i Norge.

Begge de to Nokas-vekterne ble oppsagt etter ranet på grunn av alvorlige rutinesvikt rundt oppbevaring av pengene i bilen.

Også denne gangen er det en vekter fra Nokas som er i politiets søkelys for utroskap. Ifølge Aftenposten, som skriver om minibanktyveriene i dag, var det Nokas sine egne rutiner som avslørte vekteren. De gikk til politianmeldelse tirsdag kveld.

Advokat Tore Langås er oppnevnt som vekterens forsvarer. Han sier torsdag formiddag til Aktuell Sikkerhet at han ikke har snakket med sin klient ennå, og at han derfor ikke kan uttale seg om vedkommende har erkjent pengetyveri eller ikke.

– Vi vet nøyaktig hvor mye penger det er i kassettene som fylles opp i minibankene, og da er det på en bestemt rute viste seg å være svinn i forhold til de beløp som er tatt ut, satte vi i gang interne undersøkelser, sier konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas Cash Handling til Aftenposten.

Vekteren blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, torsdag.

– Vi har over 3 700 ansatte, og står for 70 prosent av pengehåndteringen i Norge. Selvsagt er det kjedelig når slike saker dukker opp, men det er bra at våre egne rutiner fanger det opp. Det er ikke dekning for å snakke om noen ukultur, sier konsernsjef Heine Wang til Aftenposten.

Nokas ønsker ikke å kommentere hvor mye penger vekteren skal ha stjålet.

Les mer i Aftenposten.

Her kan du lese lederartikkelen fra det nyeste Aktuell Sikkerhet som handler om holdningsskapende arbeid i sikkerhetsselskapene.

"
Powered by Labrador CMS