Oslo tinghus.JPG

Domstoladministrasjonen avslører egen sikkerhetsstrategi

Rettsapparatets sikkerhetstiltak er brennaktuelt i forbindelse med terrorsaken som starter mandag. Hemmelighetskremmeriet er omfattende, men Domstoladministrasjonen letter litt på sløret når Norsk Sikkerhetsforenings medlemmer kommer på besøk.

Publisert

Domstoladministrasjonen gir Sikkerhetsforeningen innblikk i sine sikkerhetsstrategier under møtet i Trondheim 2. mai. Bildet er av Oslo tinghus. (Foto: Even Rise)

Som Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet, vil det ifølge NTB bli brukt 15 millioner kroner bare på sikkerhetstiltak under terrorrettsaken i Oslo tingrett. Hovedforhandlingen vil totalt sett bli norsk rettshistories mest kostbare rettssak.

Norsk Sikkerhetsforening er derfor glade for at seniorrådgiver Nina Tranø og Domstoladministrasjonen stiller som vertskap når de 2. mai holder tidenes første medlemsmøte utenfor Oslo.

– Domstoladministrasjonen i Trondheim er premissleverandør for all sikkerhetsplanlegging i norske rettssaler. Derfor er vi i Norsk Sikkerhetsforening svært fornøyde med at vi får mulighet til å høre Nina Tranø fortelle om deres vurderinger rundt sikkerhet i landets rettssaler, sier president Randmod Omarhaug.

Naturlig nok er Tranø avskåret fra å fortelle om sikkerhetstiltakene under den pågående 22. juli-rettssaken, men Omarhaug ser frem til å høre domstoladministrasjonens generelle sikkerhetsstrategier. Det vil også bli redegjort for sikkerhetstiltakene i tidligere konkrete rettssaker, blant annet saker som omhandler organiserte kriminelle miljøer. I tillegg vil det bli gitt et historisk tilbakeblikk på Rinnansaken, med bildemateriale som aldri har vært distribuert i media.

– Det er en kjensgjerning at sikkerhetsnivået i enkelte rettssaker må være svært høy. Domstolene har en utfordring med å ivareta sikkerheten samtidig som de tar hensyn til det overordnede prinsippet om åpne rettsforhandlinger. Fleksibilitet og kreativitet er nøkkelord i denne sikkerhetsplanleggingen. Jeg er overbevist om at dette temaet er meget interessant og lærerikt for de aller fleste av våre medlemmer, sier Omarhaug.

Norsk Sikkerhetsforening har medlemmer over hele landet, men har aldri tidligere hatt tradisjon for å møtes utenfor Oslo. Møtet hos Domstoladministrasjonen i Trondheim er det første av flere møter som i tiden fremover som skal holdes i andre byer. Blant disse er Bergen og Stavanger.

– Møtene våre er åpne for medlemmer, ansatte i medlemsbedrifter, forretningsforbindelser og andre med relevant sikkerhetsinteresse. Vi håper de etterlengtede møtene utenfor Oslo blir en suksess som skaper grunnlag for tradisjon. Norsk Sikkerhetsforening ønsker å tilby attraktive aktiviteter for medlemmene fordelt geografisk slik at flest mulig kan delta, sier Omarhaug.

Les mer om Norsk Sikkerhetsforenings aktiviteter her.

"
Powered by Labrador CMS