IMG_1480.JPG

Fortsatt mulig å melde seg på Sikkerhetskonferansen

Førstkommende onsdag starter Norsk Sikkerhetsforenings årlige sikkerhetskonferanse. De som ennå ikke har meldt seg på har fortsatt mulighet, men det må skje fort…

Publisert

Justiskomiteens leder Per Sandberg (FrP) skal også i år sitte i panelet under Sikkerhetskonferansen. (Arkivfoto: Even Rise)

Norsk Sikkerhetsforening toppet deltakerantallet på den tradisjonsrike konferansen da Sven-Eirik Utsi var foredragsholder i fjor. Nesten like mange har meldt seg på i år, men arrangøren vil gjerne gi flere enn disse 114 deltakerne mulighet til å bli med.

Derfor har Norsk Sikkerhetsforening utvidet påmeldingsfristen til noen få ledige plasser på hele konferansen, som varer fra onsdag til fredag. Det er også rikelig med plasser til dem som ønsker å begrense sin deltakelse til dagseminaret onsdag. Arrangøren har derfor redusert prisen i håp om at enda flere vil prioritere å få med seg det faglige programmet denne dagen.

Sikkerhetskonferansen er som vanlig lagt til Københavnbåten, og de som kun skal være med på dagseminaret får gå i land før DFDS kaster loss og setter kursen mot den danske hovedstaden.

I tradisjonell stil starter den første seminardagen med paneldebatt. Per Sandberg, André Oktay Dahl, Tore Hagebakken og Tom Eberhardt vil holde hver sin innledning. De tre første sitter i Justiskomiteen, mens Eberhardt er leder i Indre Østfold Fengsel. Tema er sikkerhetstrusler i et åpent samfunn.

Når Cato Holter fra Kripos entrer scenen, settes grov kriminalitet og utpressing på programmet. Han er politioverbetjent ved seksjon for taktisk etterforskning, etterretning og analyse.

Videre skal professor i politivitenskap Tore Bjørgo snakke om strategier for forebygging av kriminalitet. Vidar Sandland og Hans Marius Tessem fra NorSIS blir de neste foredragsholderne med ”hvordan angripes norske virksomheter”.

Etter at dagseminaret er avsluttet, stiller Tom Eberhardt spørsmål om norske fengsler er en utdanningsanstalt i kriminalitet for fangene, mens Kjetil Helberg avslutter dagen med foredrag om sosial manipulering i praksis. Han er seniorkonsulent innen IT-sikkerhet i Secode Norge AS.

Det arrangeres også en mini-sikkerhetsmesse med presentasjon av nyheter om bord.

Her kan du lese hele programmet og melde seg på Sikkerhetskonferansen.

"
Powered by Labrador CMS