DSC_0039.JPG

Milepæl for Combitech

Combitech har vunnet en rammeavtale i forbindelse med utbyggingen av nødnett, som konsulentselskapet ser på som en milepæl i sin etablering i Norge.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Rammeavtalen Combitech har vunnet, omfatter åtte av 19 spesifiserte områder i forbindelse med utbyggingen av det landsomfattende digitale radiokommunikasjonssystemet for nød- og beredskapstjenester. Den anses som et betydelig steg i Combitechs satsning i Norge, og innebærer at selskapet vil opptre som støtte ved bestillinger mot underleverandører i forbindelse med prosjektering, utvikling og testing.

Systemet skal stå klart i 2015. Selskapet var også delaktige i etableringen av Rakel, som er svenskenes nødnett. Også dette ble bygget på Tetra-teknikk.

– Våre tidligere erfaringer i forbindelse med Rakel var sannsynligvis tungtveiende ved tildelingen i Norge. Det stilles veldig høye krav til nettets funksjonalitet fordi nødnettet må ha kapasitet til store volum uten driftsavbrudd, uansett eksterne forhold. Videre kreves det maksimalt sikkerhetsnivå tilpasset samfunnskritisk og konfidensiell informasjon. Vi har en bredde i kompetansen som er nødvendig for denne typen oppdrag, sier prosjektansvarlig Ulf Lepp.

Combitech har engasjert Cowi som underleverandør. Selv har de 70 konsulenter med erfaring fra Rakel.

Powered by Labrador CMS