IMG_5143.JPG

Vil styrke samarbeidet

Kristine Beitland vil videreutvikle samarbeidet mellom næringslivet, kommunale myndigheter og politiet. I et større intervju med Aktuell Sikkerhet, sier den nye NSR-direktøren at dette er et av virkemidlene hun mener kan forebygge alvorlig vinningskriminalitet.

Publisert

Kristine Beitland kommer til NSR etter 16 år i politiet. Les mer om henne i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

– Og hvorfor sitter det ikke representanter fra det lokale næringsliv i alle politiråd?

Dette spørsmålet stiller den nye NSR-direktøren, som tiltrer i slutten av mai. Da kommer juristen fra stilling som avdelingsdirektør i Politiets Utlendingsenhet. Nåværende direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), Erland Løkken, går tilbake til trelastgiganten Bergene Holm.

– Vi vet at kriminalitet koster næringslivet utrolig store pengesummer. Med sine erfaringer, enten det handler om forebyggende tiltak eller erfaringer fra selvopplevd kriminalitet, er jeg overbevist om at de også har noe å bidra med i disse rådene. Det er ikke bare politiet som har kunnskap om kriminalitetsbildet og dets utvikling, sier Beitland.

– Jeg ønsker en endring når det gjelder dette, legger hun til.

Beitland legger ikke skjul på at hun har store ambisjoner på vegne av NSR.

– Da jeg først bestemte meg for å gå til det private, var det viktig for meg å ta en samfunnsnyttig jobb. Jeg har behov for å understreke at jeg er svært ydmyk for den jobben som fra før er lagt ned i NSR. Med økt samarbeid er jeg sikker på at vi skal klare å utrette mye, sier hun.

Les mer om Kristine Beitland (43), som har tilbakelagt 16 år i politiet, i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS