Massemønstring for brannvern

Årets største brannøvelse nærmer seg. I fjor deltok mer enn en halv million nordmenn.

Publisert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er klare til å ta i mot påmeldinger til den store massemønstringen for brannvern i Norge.

– Vi utfordrer bedrifter, institusjoner, skoler, barnehager, boligselskaper, offentlige kontorer og andre virksomheter til å gjennomføre en brannøvelse i september. Det samme gjelder familier og privatpersoner, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i Direktoratet for DSB.

Den halve millionen nordmenn som var med i fjor, deltok i en av i alt 5000 brannøvelser som ble gjennomført i forbindelse med Nasjonal brannøvelse 2011. Spenningen er stor om antallet i år blir høyere.

Deltakelsen er gratis, og alle som melder seg på blir med i trekningen av premier verdt 50 000 kroner.

DSB understreker at deltakerne selv står for gjennomføringen av brannøvelsen. Tidspunktet, omfanget og type øvelse er også opp til hver enkelt å bestemme. Det eneste DSB krever er at gjennomføringen skjer i løpet av september.

– All erfaring viser at brannøvelser har stor betydning for utfallet av branner. Folk som er godt forberedt har større mulighet for å gjør de riktige tingene i riktig rekkefølge. I en nødsituasjon kan dette spare liv og store verdier, sier Rygh Pedersen.

Les mer om Nasjonal brannøvelse hos DSB her.

Powered by Labrador CMS